De Hoarense Jeugd

 

Deze carnavalsgroep zag het levenslicht in de aanloop van het carnavalseizoen 2004. De groep bestond  uit jeugdige carnavalsvierders en stond oorspronkelijk onder de leiding van Kristof Volont, voormalig Jeugdprins 1998, die het jaar nadien de fakkel doorgaf aan Tom Delvaux. Nadien wisselde de groep meerdere malen van voorzitter en werd de groep tijdens de laatste jaren van haar bestaan geleid door Jan Fagard.

Ondanks het feit dat de groepering  voornamelijk bestond uit jeugdige medewerkers, zorgden zij tijdens de Harense carnavalstoet 2004 en 2005 toch voor een erg gesmaakt optreden. De jeugd is de toekomst, zo beweerde men en dus hoopte men dat de groepering nog vele jaren voor smaakvolle carnaval in het narrendom borg zou staan.

 

Het aantal leden groeide gestadig aan tot een vrolijke bende. Het mag ook gezegd worden dat de wagens waarmee ze jaarlijks naar de stoeten trokken, door hen zelf gebouwd en niet gehuurd werden.

 

Ondertussen organiseerden de groepering eveneens diverse activiteiten om de kas spijzen en namen zij tijdens hun bestaan deel aan andere carnavalstoeten uit de buurt.

 

Net voor de start van het carnavalseizoen 2018 werd evenwel beslist om de groepering te ontbinden, maar na een jaartje van inactiviteit, werd enkele weken voor de aanvang van het seizoen 2019 beslist om de groep herop te starten.

 

 

 

Terug