De Toppers

Widooie is door de jaren heen een dorp geweest met een uitgebreid en actief verenigingsleven. Ook de Ridders van de Katteköp zagen het levenslicht in Widooie, vandaar dat het carnavalsmonument ook daar een bijzondere plaats kreeg.

 

Wanneer een nieuwe carnavalsgroep wordt opgericht dan is dat meestal op initiatief van vrij jonge mensen, om niet te zeggen tieners.

Enkele jaren geleden besloten enkele vrienden uit Widooie, ditmaal geen tieners, om een carnavalsgroep samen te stellen met de bedoeling mee te trekken in de carnavalstoet waar Eric Daemen de scepter van prins zou hanteren, maar helaas dat feestje ging niet door en dus werd tijdens de eerstvolgende zomerbarbecue besloten om ondanks alles toch maar met een heuse carnavalsgroep van start te gaan.

 

De naam van groep, met name De Toppers, verwijst naar de Nederlandse supergroep, bestaande uit o.m. René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Jan Smit, … , waar al de leden van de groep uit Widooie grote fan van zijn. Zo blijkt dat tijdens de voorbereiding van de jaarlijkse barbecue steeds de muziek van De Toppers op de achtergrond gedraaid wordt terwijl alle helpers luidkeels meezingen.

Enfin, in ieder geval een leuke bende en dus is de stap richting carnaval vrij snel gezet. Zij namen in 2018 voor het eerst deel aan de Harense carnavalstoet.

 

 

Terug